©  Shutterstock

Duits meisje (15) vermoord door 13- en 14-jarige jongens van haar school

Het levenloze lichaam van de 15-jarige Anastasia uit Salzgitter (Nedersaksen) – die al sinds zondag vermist was – is levenloos teruggevonden in een dichtbegroeid terrein achter een supermarkt. Volgens de Duitse politie zou de tiener vermoord zijn door twee jongens, die zelf amper 13 en 14 jaar oud zijn. Er werd ook een derde tiener opgepakt, die getuige zou zijn geweest van de moord.

Laurence Torck

Anastasia zou volgens de Duitse krant Bild zondag voor het laatst gezien zijn, vlak bij haar school. Nadien ontbrak elk spoor van het 15-jarig meisje. Er werd door vrienden en familieleden naar haar gezocht, er werden ook berichten op sociale media gedeeld en op maandag werd door de politie ook een zoekactie gestart. De hele omgeving nabij de school werd uitgekamd door meer dan 50 agenten.

Dinsdag werd een opsporingsbericht de wereld ingestuurd en werd er een drone gebruikt om de dichtbegroeide zone achter de supermarkt te onderzoeken. Die slaagde erin om – met behulp van een warmtecamera – het lichaam van Anastasia te vinden.

Het parket gaat ervan uit dat twee jongens, zelf slechts 13 en 14 jaar oud, verantwoordelijk zijn voor haar dood. De twee tieners die met haar op school zaten zouden volgens Bild het meisje hebben verstikt.

Verplicht om te kijken

Volgens de krant waren de twee jongens niet alleen, maar zou er ook een derde tiener gearresteerd zijn. Hij werd echter korte tijd later vrijgelaten, omdat er niet van uit wordt gegaan dat hij een van de daders is. Wel zou hij zelf een slachtoffer zijn geweest en zou hij zelfs getuige zijn geweest van de moord. Volgens de Duitse krant zou hij door de twee anderen verplicht zijn geweest om te kijken.

“Er zou een vijandschap zijn ontstaan tussen het slachtoffer en de vermeende daders. Ze kenden elkaar allemaal en gingen naar dezelfde school”, zei Hans Christian Wolters, woordvoerder van het parket van Salzgitter aan Bild.

Momenteel worden de gsm’s van de vermoedelijke daders en het slachtoffer geanalyseerd om de precieze achtergrond van het misdrijf op te helderen. Er wordt dus gekeken naar de communicatie van de tieners. Volgens Bild zou het kunnen dat het duo Anastasia naar de plek van het delict heeft gelokt, omdat niet verondersteld wordt dat Anastasia ook maar iets vermoedde toen ze de jongens zag.

De 14-jarige jongen zit in hechtenis, de 13-jarige jongen kon vanwege zijn leeftijd niet worden vervolgd en zit thuis bij zijn ouders. Tieners jonger dan 14 jaren kunnen namelijk niet strafrechtelijk aansprakelijk zijn in Duitsland.

Meer over Duitsland

Aangeboden door onze partners