©  BELGA

Belgian Cycling vraagt fans terug een mondmasker te dragen op BK wielrennen, als ze in de buurt van renners komen

Belgian Cycling verstrengt zijn coronamaatregelen voor het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg, zondag in Middelkerke. De Belgische wielerfederatie draagt supporters langs het parcours op om een mondmasker te dragen als ze dicht bij de renners/rensters komen.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

“Een besmettelijke variant van het coronavirus doet het aantal besmettingen opnieuw stijgen”, klink het in een mededeling. “Om de kans op besmettingen te minimaliseren en de rest van het wielerseizoen te vrijwaren, draagt de Belgische wielerbond op om een mondmasker te dragen als je tijdens het BK in Middelkerke dicht bij de renners bent.”

“Het BK is voor heel wat renners een grote afspraak, maar tijdens de komende periode staan met onder andere de Tour de France nog belangrijke wedstrijden op de wielerkalender”, klinkt het verder. “Renners zijn dus als de dood voor besmettingen, want die betekenen een sportieve aderlating en een risico voor de bezetting en het functioneren binnen de ploegen.”

Belgian Cycling vraagt de wielerfans daarom, wanneer ze dicht bij de renners/rensters komen (langs de wielerbussen, op het startplein of na de finish), een mondmasker te dragen en fysiek contact te vermijden.

Meer over BK Wielrennen

Aangeboden door onze partners