Geen Greg van Avermaet in de Tour dit jaar ©  BELGA

AG2R trekt met twee Belgen naar de Tour, maar zonder Greg Van Avermaet: “Een sportieve keuze”

Geen Greg Van Avermaet in de Ronde van Frankrijk deze zomer. De Belg zit niet bij het achttal waarmee AG2R Citroën Team naar le grand départ trekt. “Het was een moeilijk keuze, maar ook een sportieve”, zo liet ploegleider Vincent Lavenu weten tijdens de persconferentie. Stan Dewulf en Oliver Naesen zitten wel in de selectie.

Jochen Henrioulle

“Hij is een grote coureur met een groot palmares”, liet ploegleider Vincent Lavenu zich ontvallen over Greg Van Avermaet tijdens de persbabbel waarin hij de Tourselectie bekendmaakte. “Maar we hebben gisterenochtend besloten dat Greg niet meegaat naar de Ronde van Frankrijk. En dat was geen makkelijke keuze.”

Lavenu benadrukt daarbij wel dat het gaat om een sportieve beslissing. “Het wordt een moeilijke, snelle Tour met veel meters in het hooggebergte. En dan kiezen we liever voor Bob Jungels, die terug op zijn beste niveau is.” Door die keuze loopt Van Avermaet zijn negende opeenvolgende Ronde Van Frankrijk mis. Zijn totaal zou hiermee op tien komen te staan.

Debuut voor Stan Dewulf

Stan Dewulf mag dan weer voor de allereerste keer naar de Ronde van Frankrijk. “Een offensieve rijder, die ons veel kan bijbrengen”, verklaarde Lavenu die keuze. En ook Oliver Naesen zit in de selectie, voor een duidelijke reden. “Hij moet onze kopman, Ben O’Connor, piloteren”, aldus Lavenu. “Ons doel is dan ook het eindklassement, waarin O’Connor zo hoog mogelijk moet scoren. Naesen heeft veel ervaring en kan hem perfect begeleiden bij wind en waaiers.”

De volledige selectie:

Geoffrey Bouchard (FRA)

Mikael Chérel (FRA)

Benoît Cosnefroy (FRA)

Stan Dewulf (BEL)

Bob Jungels (LUX)

Oliver Naesen (BEL)

Ben O’Connor (AUS)

Aurélien Paret-Peintre (FRA)

Meer over Greg Van Avermaet

Aangeboden door onze partners