Agustina Cosacho was de psychiater van Maradona en moet nu voor de rechter verschijnen ©  REUTERS

Medisch personeel van Diego Maradona moet voor rechter verschijnen op verdenking van onopzettelijke doodslag

Acht medische professionals zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na het overlijden van de Argentijnse voetballegende Diego Maradona, zo maakte een rechter uit het Argentijnse San Isidro woensdag bekend. Ze worden verdacht van onopzettelijke doodslag met verzwarende omstandigheden.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Onder hen een neurochirurg, psychiater, Maradona’s persoonlijke arts, verplegers en verpleegsters. Na afloop van het onderzoek had het parket in april reeds hun doorverwijzing naar de rechtbank gevraagd. Ze riskeren een gevangenisstraf van 25 jaar. Zij ontkennen allen schuld.

“Ontoereikende medische zorg”

Diego Maradona stierf op 25 november 2020 op 60-jarige leeftijd in een privéwoning ten noorden van Buenos Aires, een paar weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. Een medisch panel van twintig experts dat de dood van Maradona onderzocht, stelde eerder al dat hij ontoereikende medische zorg had ontvangen, was verwaarloosd en langdurig had geleden voordat hij overleed aan een hartaanval. Weken daarvoor was er bij een hersenoperatie een bloedstolsel verwijderd bij de oud-voetballer, die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners