Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) erkende dat hervormingen nodig zijn om het begrotingstekort terug te dringen. ©  BELGA

Kamer debatteert tien uur lang over begroting, donderdag stemming

In de Kamer is na tien uur het debat over de begrotingscontrole afgerond. De stemming zal tijdens de plenaire vergadering donderdagnamiddag gebeuren.

Bron: BELGA

De Kamerleden zullen donderdag overigens een uur vroeger dan gepland samenkomen, om 13.15 uur in plaats van 14.15 uur. Premier Alexander De Croo (Open VLD) wordt namelijk op de Europese top in Brussel verwacht.

Bij de begrotingscontrole dit voorjaar klokte de regering af op een tekort van 20,7 miljard euro, 4,3 miljard euro meer dan waarmee tijdens de begrotingsopmaak rekening werd gehouden. Het was de bedoeling om de begroting dit jaar op het traject richting evenwicht te zetten, maar daar hebben de vijfde coronagolf en de oorlog in Oekraïne een stokje voor gestoken.

Oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA waren scherp voor de overheidsfinanciën, de meerderheidspartijen verdedigden het begrotingsbeleid. Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) erkende wel dat hervormingen nodig zijn om het begrotingstekort terug te dringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer