Zirkzee zou meer dan tien miljoen euro moeten kosten 

Zirkzee zou meer dan tien miljoen euro moeten kosten ©  BELGA

Zo wordt het wel heel moeilijk voor Anderlecht: ook Ajax heeft oog laten vallen op Zirkzee

Nu Sébastian Haller voor 31 miljoen euro naar Borussia Dortmund trekt, moet Ajax op zoek naar een nieuwe spits. En in die zoektocht zijn de Amsterdammers uitgekomen bij Joshua Zirkzee, zo meldt De Telegraaf. Zirkzee zou voor meer dan tien miljoen euro op te halen zijn bij Bayern München.

Jochen Henrioulle

Ajax heeft haar interesse kenbaar gemaakt in Joshua Zirkzee, zo meldt De Telegraaf. Het afgelopen seizoen werd Zirkzee nog verhuurd aan Anderlecht, waar hij vijftien keer scoorde en acht assists afleverde. Ajax zou de 21-jarige spits nu definitief willen overnemen, al vraagt Bayern München wel meer dan tien miljoen euro.

Liefst zou Ajax de komst van Zirkzee koppelen aan een transfer van een andere Nederlandse jeugdinternational. Want de Nederlandse club heeft na het vertrek van Haller ook haar oog laten vallen op Brian Brobbey. Hij verliet Ajax een jaar geleden nog gratis, maar zou nu 18 miljoen euro moeten kosten. Een andere piste is die van Steven Bergwijn, waarvoor de Amsterdamse club al 25 miljoen euro voor bood.

Aangeboden door onze partners