De appartementen en woningen in de omgeving van de passantenhaven werden de voorbije nacht uit voorzorg ontruimd.  

De appartementen en woningen in de omgeving van de passantenhaven werden de voorbije nacht uit voorzorg ontruimd.  © roger dreesen

Gasgeur aan pasantenhaven in Bocholt blijkt sterke rioolgeur

Bocholt -

Woensdagavond rond 23 uur werd de brandweer gecontacteerd voor een waarneembare doordringende gasgeur ter hoogte van het Giebelstraatje en de omliggende appartementen aan de Bocholter passantenhaven en het passantenplein. Uiteindelijk bleek het om sterke rioolgeur te gaan.

De bewoners contacteerden woensdagavond laat de brandweer nadat een sterke gasgeur werd waargenomen. Brandweer en politie en ook burgemeester Stijn Van Baelen kwamen ter plaatse. “Het voorval deed zich voor aan het nieuw aangelegd passantenplein. Voor alle zekerheid werden de appartementen en de woningen in het Giebelstraatje ontruimd”, zegt Van Baelen. Flvius werd gecontacteerd en voerde een nazicht uit. “Uit metingen bleek dat er geen lek was aan de gasleidingen. De oorzaak lag blijkbaar de doordringende rioollucht veroorzaakt door de aanhoudende droogte”. Even na middernacht kon iedereen terug naar zijn woning. (RDr)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio