©  thst

KRC Genk: András Németh sluit aan, waarschuwing voor Sekou Diawara

András Németh is terug uit vakantie en sloot dinsdag op training aan bij de Genkse A-ploeg. Sekou Diawara kreeg een gele kaart van de clubleiding.

Thomas Standaert/Roger Cox

Op de tweede trainingsdag van Genk ontbrak doelman Vic Chambaere omwille van privéredenen, hij is donderdag wel weer op post. Daniël Muñoz bleef net als dinsdag binnen voor verzorging. Lucas Beerten en Maarten Swerts werden opgevist uit de beloftenkern om de rest van de week mee te trainen met de A-kern. De trainingen op de Jos Vaessen Talent Academy blijven de hele week open voor het publiek.

Wie de fans niet te zien zullen krijgen, is Sekou Diawara. Die heeft zo’n beetje de eigen ruiten ingegooid. Hij zou deze week starten met de A-ploeg. Maar de transfer van zijn 15-jarige broertje Mamady naar Club Brugge strooide roet in het eten. “Niet de transfer op zich nemen we hem kwalijk”, aldus Dimi de Condé. “Wel zijn reactie. We zien Sekou op sociale media overal poseren aan de zijde van zijn broertje, die een shirt van Club Brugge showt. Dat is voor ons een brug te ver.” Tot nader order blijft Sekou dus bij de beloftenploeg, die op 8 juli begint te trainen. “Maar als hij zich profileert, kan hij nog altijd doorstoten naar de A-ploeg”, besluit De Condé.

 

 ©  thst

Aangeboden door onze partners