©  rr

AFF gaat eindigen in zatte Syrische bruiloft

Genk -

Absolutely Free Festival is fertig met hun affiche: Omar Souleyman sluit het festival dit jaar af. De vuisten ballen en old skool richting Bühne meebrullen kan met de mannen van DIRK.

Christof Rutten

Omar wie? Omar Souleyman, alias ‘de Syrische debka-king’. Men neme: een geruite keukenhanddoek, een lang wit gewaad, een zonnebril, een pornosnor, een gestaag handjeklap en een muzikant die loos mag gaan met riedeltjes op zijn synthesizer die Ray Manzarek van The Doors doen blozen van schaamte. Men krijgt: een feestje, zoals u dat ook zou meemaken op een Syrische bruiloft, alleen zal u in Genk een pak zatter zijn. Souleyman zal zijn weg wel vinden, hij was al eerder te gast op Genk On Stage, Pukkelpop en wijlen Zaal Belgie.

Surprise hoofdact

In totaal voegt AFF negentien nieuwe namen toe. Ook DIRK., Dijf Sanders, YIN YIN, Bolis Pupul, David Numwami, Asa Moto, Scalping, Unschooling, Frankie Traandruppel, a fungus, Dienne, Loverman, Sevens, Jack Vamp and the Castle of Creep, Bontridders, Caspar Auwerkerken en Koala Disco zijn nu aan de affiche gelinkt. Eerder maakte het festival onder anderen de komst van Efterklang, Vermin Twins en ILA bekend. AFF verklapt alvast dat er ook nog een surprise headliner op het podium zal staan. Wie dat is? U2 of een breakdancende Wim Dries? Wie zal het zeggen.

AFF blijft gratis mits u minstens drie lege batterijen meebrengt, anders betaal je drie euro. Het festival vindt plaats op 5 en 6 augustus aan C-mine Genk.

www.absolutelyfree.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer