©  REUTERS

Sensatie op WK zwemmen! Kristof Milak verbreekt eigen wereldrecord op 200m vlinderslag, Caeleb Dressel haakt verrassend af voor 100m vrije slag

Kristof Milak heeft dinsdag in eigen land op het WK zwemmen een wereldrecord gezwommen op de 200 meter vlinderslag. De 22-jarige Hongaar tikte in Boedapest aan na 1:50.34. Hij verbeterde daarmee zijn eigen wereldrecord met 39 honderdsten van een seconde. Het zilver was voor de Fransman Leon Marchand (+3.03) , het brons voor de Japanner Tomoru Honda (+3.27).

Bron: BELGA

Milak zorgde voor het tweede wereldrecord op dit WK na de besttijd van de Italiaan Thomas Ceccon maandag op de 100 meter rugslag (51.60).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog dinsdag gaf de Amerikaanse zwemlegende Caeleb Dressel forfait voor zijn halve finale op de 100 meter vrije slag en de finale van de gemengde estafette (wisselslag). De Amerikaanse zwembond gaf mee dat zijn afwezigheid te wijten is aan “medische redenen”. Verdere uitleg kwam er niet.

Dressel, tweevoudig wereldkampioen en olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag, won in Boedapest al twee gouden medailles. Hij was de beste op de 50 meter vlinderslag en met het Amerikaanse team op de 4x100 meter vrije slag. Later dit WK zou hij ook nog deelnemen aan de 50 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag.

Caeleb Dressel. 

Caeleb Dressel. ©  REUTERS

Meer over Zwemmen

Aangeboden door onze partners