Wie net als Erdi bij de brandweer wil werken, kan volgende week donderdag naar de job-infodag gaan in Heusden-Zolder. ©  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg

Brandweer Zuid-West Limburg organiseert job-infodag in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

De brandweer Zuid-West Limburg organiseert op donderdag 30 juni een job-infodag in de kazerne van Heusden-Zolder. Wie overweegt om brandweervrijwilliger te worden, kan daar de nodige info krijgen en kan zelf ook al wat oefeningen doen.

siol

De brandweer Zuid-West Limburg telt momenteel zo’n 320 brandweervrijwilligers, maar is nog steeds op zoek naar extra krachten. “Over de hele zone zouden we elk jaar graag 25 vrijwilligers hun opleiding laten starten”, zegt woordvoerder Gretel Kerkhofs. “Vooral in Heusden-Zolder en Sint-Truiden hebben we nog nieuwe vrijwilligers nodig. Daarom organiseren we op donderdag 30 juni een job-infodag tussen 19 en 22 uur in de kazerne van Heusden-Zolder (Koerselsebaan 59).” Een brandweervrijwilliger voert dezelfde taken uit als beroepsbrandweerlieden, maar werkt niet voltijds voor de brandweer. Als vrijwilliger bepaal je zelf wanneer je buiten je normale werkuren opgeroepen kunt worden.

LEES OOK. Brandweer Zuid-West Limburg zoekt vrijwilligers, vooral in Heusden-Zolder en Sint-Truiden

Iedereen die interesse heeft om brandweervrijwilliger worden, kan op de job-infodag de nodige informatie krijgen over de opleiding en het federaal geschiktheidsattest (FGA) dat nodig is om te solliciteren. Je kunt er ook zelf al een aantal praktische oefeningen doen, zoals een ladder beklimmen, een brandslang slepen en enkele handvaardigheidstestjes. Er zullen ook brandweerlieden zijn om vragen te beantwoorden.

Opendeurdag

Wie daarvoor al kennis wil maken met de kazerne van Heusden-Zolder, kan komende zondag naar de opendeurdag gaan tussen 13 en 18 uur. De brandweerlieden zullen er onder meer demonstraties doen, je kan een rondleiding krijgen door de kazerne en er zal een hindernissenparcours zijn.

Meer info op zuidwestlimburg.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer