©  AP

Kind Elon Musk wil andere achternaam om “niet verbonden te zijn met biologische vader”

Een van de acht kinderen van Elon Musk heeft bij een rechtbank in Los Angeles het verzoek ingediend niet langer Musk te heten. Volgens de L.A. Times deed Vivian dat in april, enkele dagen na haar achttiende verjaardag.

De Telegraaf

De aanvraag voor de naamsverandering ging ook over de voornaam van de achttienjarige, die transgender is en daarom nu Vivian wil heten. In de petitie omschrijft ze de redenen voor haar verzoek om een nieuwe voor- en achternaam als haar genderidentiteit en “het feit dat ik niet langer op welke manier dan ook verbonden wil zijn met mijn biologische vader”.

Alhoewel niet duidelijk is wat er is misgegaan tussen Musk en zijn kind, kwam de Tesla-oprichter in 2020 onder vuur te liggen om twee tweets waarin hij aangaf achter transpersonen te staan, maar de veranderende voornaamwoorden “een esthetische nachtmerrie” te vinden. Vivian is de dochter van Musk en Justine Wilson, en wil voortaan de achternaam van haar moeder gebruiken. Musk en Wilson kregen samen zes kinderen. Hun oudste zoon Nevada overleed in 2002 toen hij tien weken oud was. In 2004 kwamen Vivian en haar tweelingbroer Griffin ter wereld. Drieling Kai, Saxon en Damian volgde twee jaar later. Musk heeft ook twee jongere kinderen met zangeres Grimes.

LEES OOK. 4,1 miljard voor carrière van 8 minuten en 14 seconden: dit is de nieuwste ‘wegwerpraket’ van NASA (+)

Meer over Elon Musk

Aangeboden door onze partners