©  Action Images via Reuters

Maasmechelaar Ruben Bemelmans stopt met tennis en gaat Zizou Bergs coachen

Maasmechelaar Ruben Bemelmans zet een punt achter zijn tenniscarrière. Dat maakte de 34-jarige Limburger maandagavond bekend via de sociale media. Hij blijft wel actief in het tenniswereldje. “Volgende week ga ik Zizou Bergs al coachen in Wimbledon”, vertelt Bemelmans.

Johan Mulders

Zijn tenniscarrière begon Bemelmans destijds op het gras van Wimbledon en volgende week maakt hij daar ook zijn officieel debuut als coach: “De cirkel is inderdaad rond”, aldus Bemelmans. “Ik had nog gehoopt om een wildcard te bekomen voor de kwalificaties in Wimbledon. Vandaar dat ik mij ook inschreef voor het grastoernooi in Ilkley, om toch nog een voorbereidingswedstrijd te spelen, maar ik geraakte niet op de tabel in Londen. Het toeval wil dat ik mijn carrière afsluit met een wedstrijd tegen Zizou. Dat was zeker raar, want we wisten beiden dat dit mijn laatste partij was. Ik verloor maar ik had na afloop wel een goed gevoel omdat ik nog eens op niveau speelde. Gras is dan ook mijn geliefde ondergrond.”

Aanvankelijk wou Ruben dit jaar nog uitspelen tot aan de Australian Open. “Ik moet eerlijk bekennen dat de vechtlust en de motivatie ontbraken de laatste maanden. Het plezier was er niet meer en het had geen zin om nog een half jaar verder te spelen. Met mijn te lage dubbelranking was enkel dubbelen ook geen optie omdat het niet meer lonend was. Ik ga mij nu vooral bezig houden met het begeleiden van jongeren. Dat heb ik de voorbije maanden al gedaan met Michael Geerts en Zizou Bergs. Vijf jaar geleden wou ik helemaal geen coach worden of in het tennis blijven. Dat idee is pas het laatste jaar echt gegroeid. Ik wil al mijn ervaring met veel plezier aan jongeren doorgeven.”In maart vorig jaar werd Ruben papa van Rocco. “Dat is misschien wel de voornaamste reden om er een punt achter te zetten. Ik wil meer tijd besteden aan mijn zoontje en mijn vrouw Maaike. Wij denken zelfs aan gezinsuitbreiding. Familie komt nu op de eerste plaats. Met Zizou heb ik afgesproken dat ik 15 weken per jaar mee ga naar het buitenland. Dat is toch al de helft minder dan in de voorbije jaren. We beginnen met een proefperiode en daarna ga ik samen met Tennis Vlaanderen evalueren en bekijken welke taken ik nog kan uitvoeren binnen de federatie. Coach van het Daviscupteam op termijn? Waarom niet. Met België beleefde ik misschien wel de mooiste momenten.”

Bemelmans was drie jaar toen hij met tennis begon. “Na dertig jaar is het de beurt aan de nieuwe generatie om de fakkel over te nemen. Ik blik met trots terug op mijn carrière. Over geen enkele beslissing heb ik spijt. Ik heb vijftien grandslams gespeeld en Wimbledon zelfs zeven keer. Op de US Open en Wimbledon bereikte ik de derde ronde. Dat zijn herinneringen die ik altijd zal blijven koesteren. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer