©  ISOPIX

Alcoholverbod voor scoutskampen is voor minister-president Jeholet ‘gratuite demagogie’

Minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) is niet te spreken over de beslissing van vier Waalse gemeenten om de aanwezigheid van alcohol tijdens jeugdkampen op hun grondgebied te verbieden. “Eenvoudig verbieden is gratuite demagogie”, zei hij tijdens een debat over jeugdkampen in commissie.

Bron: BELGA

“Men moet met zijn tijd meegaan. Als men (alcoholgebruik) wil verbieden, dan moet men dat overal doen”, vond Jeholet. Volgens hem is dergelijke maatregel onnodig stigmatiserend voor de jeugdbewegingen, die als onverantwoordelijk worden weggezet, terwijl “zij alle maatregelen nemen (inzake alcoholgebruik). Ze hebben een grote verantwoordelijkheidszin”, aldus de minister-president. 

Dit weekend raakte bekend dat de Waalse gemeenten Florenville, Chiny, Bouillon en Andenne na slechte ervaringen beslist hebben deze zomer geen alcohol toe te laten op jeugdkampen. Zo zouden ze krachtiger kunnen optreden bij ernstige problemen.  

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vindt dit een nutteloze en disproportionele maatregel. Scouts en Gidsen Vlaanderen vond het verbod “een brug te ver”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer