© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

40 jaar Diabetes Liga West-Limburg

Beringen -

Op zondag 19 juni vierde Diabetes Liga afdeling West-Limburg haar 40-jarig bestaan in de lokalen van de Sint-Sebastiaans Gilde in Beringen. Dat deden ze met met een feestelijke receptie, opgeluisterd met live muziek, korte toespraken en een jubileumdiner voor leden en sympathisanten.

Jean Beerten

Diabetes Liga afdeling West-Limburg is 40 jaar actief in de regio en telt leden in Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lummen en Tessenderlo. De Diabetes Liga wil het taboe rond diabetes doorbreken én diabetes een halt toe roepen. Het aantal mensen met diabetes neemt onrustwekkend toe. Anno 2022 krijgt iedere 17 minuten iemand in Vlaanderen de diagnose diabetes. 500 .000 Vlamingen hebben diabetes of 1 op 10 Vlamingen. Daarom wil de Diabetes Liga blijvend investeren in projecten rond sensibilisering, preventie en behandeling van diabetes. Men zet hierop in door mensen die met diabetes geconfronteerd worden te informeren, te verbinden en te mobiliseren. Samen met personen met diabetes, hun omgeving, de zorgverleners, de leden, en tal van vrijwilligers streeft de Diabetes Liga als onafhankelijke organisatie naar een kwaliteitsvol leven voor mensen met diabetes.

In Vlaanderen zetten zo’n 350 enthousiaste vrijwilligers zich hiervoor in. Ze werken, vanuit de plaatselijke afdelingen aan het rechtstreeks contact met leden en zorgverleners in hun regio. Zo voorzien 18 afdelingen, waarvan jubilaris West-Limburg er één is, een gevarieerde aanbod van activiteiten waaraan alle leden kunnen deelnemen. De plaatselijke afdelingen worden ondersteund vanuit de hoofdzetel in Gent door een dynamisch team van 22 enthousiaste medewerkers. En niet alleen de afdeling Limburg heeft iets te vieren. De Diabetes Liga bestaat 80 jaar en viert dit op zaterdag 8 oktober in Technopolis Mechelen met infosessies, een mini-beurs rond diabetes en een bezoek aan Technopolis. Voor de jonge bezoekertjes zijn er onder meer kindershows, workshops volgens leeftijd en een rally met opdrachten in de tentoonstellingsruimte.

Voor meer informatie over Diabetes Liga afdeling West-Limburg kan u terecht bij voorzitter Julien Pulinckx, julien.pulinckx skynet.be of 0486/97.85.34.

Meer informatie over diabetes en de Diabetes Liga vindt u op www.diabetes

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio