© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Sacramentsprocessie trekt door Genoelselderen

Riemst -

Zondag 19 juni, sacramentszondag, ging er op heel wat plaatsen een processie uit. Ook in Genoelselderen was dat het geval.

Miet Debay

Na twee jaar kon het eindelijk weer en was iedereen blij dat de processie kon uitgaan. Om 10 uur vertrok de processie naar boven in het dorp. De eerste zegening met het Heilig sacrament vond plaats aan de kapel van 'Mimie'. Daarna ging het al biddend en zingend verder richting het vernieuwd pleintje aan de Boudewijnstraat. Daar had pastoor Tollenaers nog maar net de woorden uitgesproken dat wat zalvend hemelwater de mens deugd kan doen en kwam er al een buitje overgetrokken. Maar niets hield de deelnemers tegen. Zij trokken verder naar de Banneuxkapel om daarna te eindigen in de kerk.

In de processie liep jong en oud mee. De pastoor bedankte dan ook iedereen voor het meebidden en -zingen in de processie. Tijdens iedere zegening bedankte hij ook de bouwers van de rustaltaren en hij hoopte dat deze traditie nog lang mag blijven bestaan. Namiddag vond de officiële opening van het Jaap van Rennesplein plaats en was er aansluitend in de zaal een gezellig kermisterras met een optreden van Bjorn C. Het bestuur van de zaal heeft er mee voor gezorgd dat het kermisgevoel leeft in Genoels.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio