© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:

Rotary Club Riemst Zuid-Limburg steunt Oekraïense vluchtelingen

Tongeren -

Op zaterdag 18 juni werden vier koelkasten en twee wasmachines geleverd voor de Oekraïense vluchtelingen in jeugdherberg Begeinhof in Tongeren, dit alles geschonken door Rotary Club Riemst & Zuid-Limburg.

Nico Francois

Er is een grote nood aan koelkasten en wasmachines. Tot nu gebruikten alle aangekomen vluchtelingen slechts enkele koelkasten in de gemeenschappelijke keuken. Het is de bedoeling om elke familie wat meer zelfstandigheid te bieden, zodat ze op termijn zelf hun eigen boodschappen zullen doen en bewaren in hun eigen koelkast.

Er is ook nood aan nieuwe schoenen voor een 32-tal kinderen die worden opgevangen in Tongeren. De Oekraïense vluchtelingen krijgen wel kleding van de kringwinkels, tweedehands schoenen zijn echter minder evident. Daarom zal de Rotary Club ook voor 32 aankoopbonnen voor kinderschoenen zorgen, voor een bedrag van 1.600 euro, in samenwerking met schoenen Torfs.

“Onze Rotary Club Riemst & Zuid-Limburg met een 25-tal leden maakt deel uit van Rotary International en valt onder District 2140. We organiseren evenementen om met de opbrengst goede doelen te steunen. Met de eerste Disaster Response Grant brachten we met de steun van Kringwinkel Hageland een volle lading elektro-toestellen naar het door de overstromingen getroffen Chaudfontaine. Nu dienden we een tweede Disaster Response Grant in om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen die in ons land worden opgevangen”, aldus voorzitter Jean-Paul Vandeplas. “We stuurden we ook al zeven dozen medisch materiaal naar Oekraïne.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio