Sjoemelende Perenaar riskeert 4 jaar cel nadat hij zich verschanst met bijl

Peer -

Een 42-jarige Perenaar hangt vier jaar cel boven het hoofd voor een waslijst aan feiten. Hij bedreigde de politie met een bijl, probeerde een leasewagen te verkopen, hield een Mustang bij na een voorschot te innen en pleegde schriftvervalsing.

Geert Houben

De jongste jaren heeft de betichte een abonnement in de Hasseltse correctionele rechtbank. Hij liep al zeven veroordelingen op. “Alles verliep goed tot zijn 35ste. Totdat hij in aanraking kwam met foute vrienden en met drugs”, stelde zijn advocaat Peter Donné. Meerdere feiten pleegde hij samen met zijn ex-vriendin volgens het parket. Zo boden ze een Ford Mustang te koop aan en streken een voorschot van 10.000 euro op, maar hielden de wagen bij. Toen de deurwaarder langs kwam voor de sportwagen, een leasewagen dan nog, reden ze deze meteen weg het bos in. Hij kwam ook in conflict met zijn verhuurder omdat het koppel elektriciteit illegaal afgetapt heeft. Ook met zijn familie lag de Perenaar overhoop nadat hij op naam van zijn vader een abonnement bij Proximus afsloot. Daarnaast zou de ex zich ook nog schuldig gemaakt hebben aan het vervalsen van doktersattesten om de afwezigheid van haar drie kinderen op school te verdoezelen.

Bijl

In april 2021 draaide de betichte helemaal door. Een interventieteam van de politie moest ter plekke komen omdat hij zich met zijn partner verschanste. Hij dreigde de agenten en haar met een bijl aan te vallen. Zover kwam het uiteindelijk niet. “De verdachte kent God noch gebod. Zelfs zijn vader brengt hij in de problemen. Er is de agressie naar de politie toe en geen enkel normbesef”, aldus de procureur.

De Perenaar moest nog in een tweede zaak verschijnen nadat zijn poederlakfirma over de kop ging. Nadat de curator de inboedel opgeschreven had, ging de veertiger er nog vandoor met aan zo’n 60.000 euro aan poederlakken. Voor alle feiten samen vroeg de procureur 4 jaar cel. Zijn inmiddels ex-vriendin gaf verstek en moet vrezen voor 32 maanden cel. “Een omvangrijke boterham”, sprak advocaat Peter Donné. “Ik ga de feiten niet betwisten, wel nuanceren.”

Hij wees erop dat de firma van zijn cliënt in de vlammen was opgegaan. “De zaak is nog hangende voor de rechtbank. Een rigoureuze strafvordering. Ik vraag om hem nog een laatste kans te geven en een voorwaardelijke straf op te leggen. Het is iemand met veel hoogtes en laagtes. Nadat hij een tijdje in de gevangenis zat, woont hij weer bij zijn ouders en vult de dagen door alles op een rijtje te zetten.” Vonnis op 15 juli.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio