De bestuurder van deze wagen kreeg in de buurt van het tuningevenement een boete omdat zijn zicht volledig belemmerd was.  

De bestuurder van deze wagen kreeg in de buurt van het tuningevenement een boete omdat zijn zicht volledig belemmerd was.  ©  Politie Heusden-Zolder

Zeven boetes uitgedeeld bij actie tegen straatracers in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

De politie Heusden-Zolder heeft afgelopen weekend een controleactie gehouden tegen straatracers. Er werden in totaal zeven pv’s opgesteld voor gevaarlijk rijgedrag. Zondag werden in de buurt van een tuningevenement nog drie boetes uitgedeeld.

Olivier Simons

Omdat de politie verschillende klachten van onverantwoord rijgedrag en geluidsoverlast kreeg, gingen zaterdag verschillende patrouilles de baan op. “De actie was gericht op straatracers, maar ook op de ‘knalpottereur’ (bestuurders die met zijn luide motor en uitlaat geluidsoverlast veroorzaken, nvdr.)” zegt commissaris Kris Janssen. “Door het extreem warme weer waren er beduidend minder wagens op de wegen.”

Toch werden drie bestuurders betrapt op onverantwoord rijgedrag op de Koolmijnlaan. Het ging om kortstondig, hevig optrekken en bruuske zijbewegingen maken. Een van hen kreeg nog een extra boete voor bumperkleven. Drie chauffeurs werden beboet omdat ze een gevaarlijk inhaalmanoeuvre uitvoerden. Daarnaast werden nog dertien bestuurders betrapt met hun gsm en vier zonder gordel. Bij snelheidscontroles werden 3.136 voertuigen gecontroleerd, 287 chauffeurs reden te snel, zo’n 9 procent.

Tuning

Zondag begeleidde de politie ook een tuningevenement op het Schachtplein. Dat werd in goede banen geleid en verliep vlot. Er werd geen gevaarlijk of onverantwoord rijgedrag vastgesteld en er kwamen geen meldingen binnen van geluidsoverlast. Op de in- en uitvalswegen werden wel enkele voertuigen gecontroleerd. Er zijn drie pv’s opgesteld voor tuningonderdelen die niet door de beugel konden en die gevaarlijk waren voor andere weggebruikers.

Over het hele weekend zijn 154 ademtesten afgenomen. Slechts één bestuurder had te veel gedronken.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio