©  Filip De Smet

Chris Van Puyvelde stapt “om privéredenen” op als technisch directeur van de Chinese voetbalbond

Chris Van Puyvelde (62) is niet langer technisch directeur van de Chinese voetbalbond. Dat heeft de Chinese bond zondag bekendgemaakt.

Jonas WithouckBron: Belga

“We zijn Chris echt dankbaar voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het Chinese voetbal gedurende de voorbije 3,5 jaar”, klinkt het in een mededeling van de voetbalbond. “We wensen ‘de vriend van het Chinese voetbal’ het allerbeste toe in zijn verdere (werk) leven.”

Eind 2018 verliet Van Puyvelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), nadat hij er drie jaar technisch directeur was. In die functie was hij verantwoordelijk voor het aanwerven van bondscoach Roberto Martinez.

Van Puyvelde kreeg een aanbod om voor vier jaar aan de slag te gaan bij de Chinese federatie. Bij de KBVB werd hij opgevolgd door Martinez, die tot op vandaag zowel technisch directeur als bondscoach van de Rode Duivels is.

Van Puyvelde was eerder onder meer assistent van Trond Sollied bij Club Brugge, Olympiakos en AA Gent, nadat hij eerder KSC Lokeren en Eendracht Aalst coachte. Na een halfjaar als hoofdcoach bij FC Brussels werd hij in 2011 technisch directeur bij Beerschot, om in 2013 sportief adviseur bij de Pro League te worden. Uiteindelijk belandde Van Puyvelde in 2015 bij de KBVB.

 

 ©  BELGA