© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:

Neos Genk bezoekt tentoonstelling van eigen leden

Genk -

Freddy en Yvonne Knippenberg-Westhof, flinke zestigers, zijn twee van de fotografen die de tentoonstelling ‘Vlieg op de muur’ vorm gaven. De liefde voor het kiektoestel kwam geleidelijk.

Jef Gabriels

Freddy kreeg zijn eerste camera op z’n twaalfde, op zijn 21ste kocht hij zich een kwaliteitstoestel, maar het was pas toen hij zo’n twaalf jaar geleden lid werd van de Zonhovense fotoclub dat hij verdere opleiding ging volgen en zich specialiseerde in concerten en evenementen. Toen ze met pensioen ging, maakte ook zijn echtgenote Yvonne van fotograferen haar hobby.

Vorig jaar kwamen enkele Limburgse fotografen - die door corona niet meer in de wereld konden rondreizen om foto’s te maken - op het idee om de ‘wereld in Limburg’ in beeld te brengen. Limburg telt immers meer dan 170 nationaliteiten, waaronder honderden wereldvluchtelingen. Een halfjaar lang dompelden de fotografen zich onder in het leven van een aantal vluchtelingen die een (tijdelijke) nieuwe thuis vonden in Limburg. Ze leefden met hen mee, keken in hun woonkamer, voelden hun gastvrijheid en schetsen in de tentoonstelling ‘Vlieg op de muur’ een beeld van hun gezinnen, hun gewoonten en hun gemeenschap. Freddy en Yvonne waren twee van hen.

Deze tentoonstelling, die in Genk gekoppeld wordt aan Wereldvluchtelingendag, staat nog tot 26 juni opgesteld in The Gallery in de Molenstraat in Genk. Neos Genk organiseerde voor haar leden een bezoek. Geen wonder, want Freddy en Yvonne zijn allebei lid. De talrijke aanwezigen waren onder de indruk van de toelichting door Freddy, duidelijk niet alleen gebeten door de liefde voor de camera, maar ook aangegrepen door de ervaringen die hij en Yvonne meemaakten in de gezinnen en in beeld brachten.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio