“Frisse en windstille nacht onder een open hemel”

Het is een zonnige avond in Limburg. De zon verdwijnt pas om vijf voor tien achter de horizon.

In de loop van de avond zal de wind volledig wegvallen. Onder een open hemel wordt het best fris met tegen zonsopkomst temperaturen tussen 7 en 9°C. Het is nochtans de kortste nacht van het jaar waardoor de afkoeling dankzij de zon vanaf half zes alweer wordt omgebogen in een snelle opwarming.

De temperatuurverwachting voor dinsdag is de voorbije dagen wat naar beneden gecorrigeerd aangezien de echt warme luchtmassa’s wat vertraging hebben opgelopen en ons pas in de loop van woensdag weten te bereiken. Maar met maxima tussen 22 en 24°C komen we in Limburg nog altijd op een zeer degelijk niveau uit. Bovendien ziet het ernaar uit dat het overal heel de dag droog zal blijven.

Voormiddag zal de zon nog makkelijk een weg vinden doorheen de dunne hoge sluierbewolking. Namiddag daagt er veel middelbare bewolking op en dat zal het voor de zon periodiek moeilijker maken. Dat zorgt dus ook voor een rem op de temperaturen. In de loop van de avond zal het dan weer volledig uitklaren. De zwakke wind waait uit het oosten tot zuidoosten.

De nacht naar woensdag verloopt droog met hoge sluierwolken. Het koelt af naar een minimum tussen 11 en 13°C bij een zwak briesje uit het noordoosten.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners