© LW

Meer dan 15.000 eendjes racen in de Demer in Diest voor Think Pink Duck Race

In Diest is vanmiddag de Think Pink Duck Race voor de strijd tegen borstkanker gehouden. Daarvoor werden 15.157 roze eendjes op de Demer te water gelaten.

De Think Pink Duckrace wordt georganiseerd voor de financiering van de strijd tegen borstkanker. Het grote publiek kon steun verlenen door het adopteren van een roze eendje voor een bedrag van vijf euro. “Dit is de allereerste Think Pink Duckrace in Europa”, zegt Chantale Blockx van Think Pink. “Oorspronkelijk zou de wedstrijd in december plaatsvinden, maar corona heeft er toen een stokje voor gestoken. In december werden al 10.000 eendjes geadopteerd. Daar zijn er de jongste weken dus nog 5.000 bijgekomen. Zelfs vandaag, op de dag van de wedstrijd, zijn er nog honderden eendjes geadopteerd.”.

De meer dan 15.000 eendjes gingen in een grote groep naar de finish. In de slotfase scheidden zich toch enkele eendjes af en het was dus het roze exemplaar van Elke Dirickx dat als eerste de finish bereikte. Elke Dirickx was niet aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. Wel van de partij waren de Pink Ribbonettes, Zij zijn ex-borstkankerpatiënten met onder meer Hilde Vanhumbeeck uit Herk-de-Stad en Monique Gielen uit Loksbergen (Halen).

, die afkomstig is van Diest. “Wij gaan elke zondag in Lier kanovaren”, vertellen Hilde en Monique. Zij zijn in het gezelschap van Hilde Deconinck en Suzke Van Wassenhove, beiden uit Lier. “Onze boot ligt bij de Koninklijke Kanoclub van Lier. Op de Nete varen wij telkens een vijftal kilometers. Kanovaren is bevorderlijk voor de spieren in de omgeving van de borst na een ingreep aan de borst. Onze vereniging heeft nu afdelingen in Lier, Turnhout en Brussel.”

Het gouden eendje voor de winnaar. 

Het gouden eendje voor de winnaar. ©  LW

 lw

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio