©  RR

Bestuurder kan openstaande boete van dik 10.000 euro niet betalen: auto in beslag genomen

Tongeren -

De politie Tongeren heeft bij controles zaterdagavond een bestuurder aan de kant gezet die nog een megaboete had openstaan. De man weigerde de 10.908,30 euro te betalen waarna zijn auto in beslag werd genomen.

De controles startten zaterdag rond 18 uur en liepen tot 2 uur ’s nachts. Er werd samen met de douane gecontroleerd in de Elderenstraat, op de Bilzersteenweg en op het Stationsplein. De douane gaf 6 tractorbestuurders een boete van 1.250 euro omdat ze hun registratieformulier niet hadden ingevuld en op rode gasolie reden terwijl ze geen landbouwactiviteiten aan het uitvoeren waren. Een tractorbestuurder kreeg een boete van 500 euro voor het rijden op rode gasolie.

Zomer-BOB

In het kader van de lopende Zomer-BOB campagne werden 347 bestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Twee bestuurders zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Acht anderen moesten de auto 3 of 6 uur aan de kant laten staan. Drie bestuurders die positief testten op drugs, moesten hun rijbewijs ook afgeven voor 15 dagen. Een van hen had ook een gebruikershoeveelheid cannabis bij. De auto van een bestuurder werd getakeld omdat hij onder invloed van drugs was en geen rijbewijs kon voorleggen.

Daarnaast werden net geen 20 andere overtredingen vastgesteld gaande van het ontbreken van een verzekering, leerlingbestuurders die na 22 uur zonder begeleider en in weekend rijden, het niet dragen van beschermkleding op de motor, het niet dragen van de veiligheidsgordel tot fout parkeren. mm

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio