©  Twitter PDC Darts

Typisch José de Sousa: Portugees misrekent zich op cruciaal moment en gooit zich kapot met 180 op World Cup of Darts

De dartswereld is momenteel helemaal in de ban van de World Cup of Darts, een landentoernooi waarin 32 landen, waaronder België, strijden om de titel van beste dartsland ter wereld. Een ding is alvast zeker: Portugal wordt het al zeker niet, en dat heeft te maken met het feit dat De Sousa, nota bene een darter met dyscalculie, zich misrekende op een wel erg cruciaal moment.

Thomas Cami

In de beslissende wedstrijd van de achtste finale tegen Schotland kreeg Portugal het voordeel van de pijlen. Portugal kon de eerste leg naar zich toetrekken toen De Sousa ervoor moest zorgen zich goed weg te zetten vanop 181 punten, maar de Portugees maakte een pijnlijke rekenfout. Na zijn eerste twee pijlen in de triple 20 gemikt te hebben, gooide hij verbazingwekkend genoeg ook zijn derde pijl in de triple 20. 180 dus, waardoor hij zichzelf kapot gooide. Portugal verloor de beslissende wedstrijd uiteindelijk met 4-0.

Bekijk de beelden hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag staat de laatste dag van de World Cup of Darts op het programma. België, met Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh, verdedigen de Belgische eer rond 15u tegen Australië in de kwartfinales. Andere landen die nog strijden om de werelditel: Nederland, Noord-Ierland, Wales, Duitsland, Engeland en Schotland.

Aangeboden door onze partners