©  BOUMEDIENE BELBACHIR

Njet voor nieuwe opleidingen UCLL en PXL: ‘personal training’ en ‘outdoor animatie’ komen er niet

Brussel -

De Vlaamse regering ziet geen heil in de oprichting van drie nieuwe opleidingen aan de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. Het gaat om een extra bachelor en twee graduaatsrichtingen.

Er komt in Limburg voorlopig geen bachelor ‘toegepaste circulaire economie en technologie’. Ook de graduaatsopleidingen ‘personal training’ en ‘outdoor animatie’ komen er niet. De Vlaamse regering besliste vrijdag dat de zogenaamde macrodoelmatigheid van de opleidingen een negatief oordeel krijgt. Daarmee zegt de regering dat ze niet gelooft dat er nood of behoefte is aan de opleidingen.

De bachelor ‘toegepaste circulaire economie en technologie’ zou ingericht worden door de UCLL en dat in samenspraak met de PXL, dat eerder de steun kreeg van de UCLL voor de nieuwe bachelor ‘toegepaste psychologie’. De twee voorgestelde graduaatsopleidingen waren zelfs echte samenwerkingen tussen de twee Limburgse hogescholen, die samen de aanvraag deden. Er wordt nu bekeken of er een hernieuwde aanvraag gedaan wordt. Dat kan begin 2023, waardoor de opleidingen pas ten vroegste in september 2024 van start kunnen gaan. (tvd)

Meer over Onderwijs

Aangeboden door onze partners