©  Shutterstock

Twintiger krijgt 2 jaar cel voor cocaïne in heuptas tijdens verkeerscontrole

Zutendaal -

Een 26-jarige man uit Zutendaal moet voor 2 jaar naar de cel voor het bezit van cocaïne en cannabis. Tijdens een politie-interventie viel hij agenten aan toen ze hem wilden boeien.

De twintiger kwam voor het eerst in contact met de politie tijdens een verkeerscontrole op 9 augustus 2021. De man uit Zutendaal zat als passagier in de auto maar tijdens de fouille bleek dat de man 3 pakketjes met 1,1 gram cocaïne in zijn broekzak had zitten.   

Op 27 oktober 2021 werd de twintiger opnieuw aan de kant gezet toen hij als chauffeur met zijn Volkswagen Scirocco door de Genkse straten scheurde. Tijdens de controle probeerde de man een heuptasje weg te moffelen waardoor de agenten overgingen tot het doorzoeken van de wagen. Daarin vonden ze 43 gram cocaïne in een doorzichtig zakje, 5 paxons cocaïne in een leeg sigarettenpakje, een precisieweegschaal en cash geld.

Bodycam

De twintiger voelde het heet worden onder zijn voeten. “Hij werd furieus toen de agenten hem probeerden te boeien. Uiteindelijk hebben ze hem met dwang in het dienstvoertuig kunnen zetten. Daarbij is de bodycam van een van de inspecteurs gesneuveld”, aldus de procureur. “Tijdens de schermutseling viel er drugs uit zijn heuptasje.” De man verklaarde dat hij drugs dealde door de schuldenberg van 30.000 euro waar hij tegenop keek.

De Tongerse rechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 8.000 euro.