©  Rob Engelaar

Pluimveeslachterij krijgt boete van 4.000 euro voor inbreuken op voedselveiligheid: “Vleesresten tegen de muur”

Bree -

Een pluimveeslachterij in Bree moet een geldboete van 4.000 euro betalen voor verschillende inbreuken op de voedselveiligheid en hygiëne. Er hingen vleesresten tegen de muur.

De Breese pluimveeslachterij kreeg op 15 juni 2018 een eerste controle van de inspectie. Dat ze het niet te nauw namen met de hygiënemaatregelen was al snel duidelijk. De haken waren nog vuil, er hingen vleesresten op het tandwiel en de kettingen van de machines en er was heel wat vetaanslag te vinden.   

Tijdens een hercontrole op 10 september 2018 bleek de situatie nog altijd niet verbeterd. Op de muren hingen vleesresten, er was schimmelvorming aan het plafond en de wasbak lag vol dode vliegen. Op 16 mei 2019 werden er nog vuile messen en vetresten aangetroffen.

“De feiten zijn ernstig en getuigen van een niet optimale organisatie, een gebrek aan respect voor de veiligheid van de voedselketen en een gebrek aan respect voor de volksgezondheid”, zo besluit de Tongerse correctionele rechter in het vonnis. De slachterij moet een geldboete van 4.000 euro ophoesten.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio