Geen Oscar and the Wolf op Pukkelpop? Frontman annuleert concerten wegens angst en depressie

Hij zou binnenkort op het vliegtuig stappen om te gaan optreden in Praag, Tel Aviv en andere festivals. Maar vanochtend liet Max Colombie (31), frontman van Oscar and the wolf, via sociale media weten dat hij alle komende concerten uitstelt. Over het verschijnen van de band op Pukkelpop (zondag 21 augustus) is nog geen zekerheid. De zanger trekt zich een tijdje terug uit de schijnwerpers om aan zijn angstgevoelens en depressie te werken.

Wout Desmytere

“Helaas moet ik me terugtrekken uit het Metronome én Beauregard Festival en moet ik mijn optreden in Tel Aviv uitstellen”, begint de zanger. “Sommigen onder jullie hebben misschien gemerkt dat ik de laatste tijd een beetje ‘off’ was. Ik ben inderdaad niet oké. Ik worstel nu al een tijdje met angsten en depressie.”

“Intense episodes werden altijd afgewisseld met betere, maar ik ben op een punt gekomen dat ik zo niet meer verder kan. Ik heb besloten aan een structurele oplossing te werken, met toegewijde professionals. Ik ben vastberaden om beter te worden. Voor mezelf, voor mijn familie en vrienden en voor jullie.”

“Ik weet dat sommige van deze shows al eerder zijn verplaatst en dat jullie teleurgesteld zullen zijn. Maar jullie verdienen een geweldige show, de beste die we kunnen maken en helaas kan ik jullie die nu niet geven. Ik ga een tijdje weg om aan mezelf te werken, te rusten en hopelijk te genezen. Bedankt voor jullie begrip en steun.”

De band zou normaal op zondag 21 augustus op Pukkelpop optreden, het is onduidelijk of ook die acte de présence niet door zal gaan.

Lees meer nieuws over Pukkelpop

Aangeboden door onze partners