©  ISOPIX

CEO Inter bevestigt: “Romelu Lukaku wil erg graag terugkeren”

Voetbalt Romelu Lukaku (29) volgend seizoen opnieuw voor Inter? Voor het eerst heeft de Italiaanse club zelf bevestigd dat de Rode Duivel graag zou terugkeren naar Milaan, al zijn er wel nog wat financiële drempels te overbruggen.

Guy Van Den Langenbergh, Jonas WithouckBron: The Times

Zijn huidige werkgever Chelsea onderhandelt momenteel met de Italiaanse topclub, van wie het Lukaku overnam, over een huurbedrag. De club uit London betaalde vorig jaar om en bij de 110 miljoen euro aan Inter voor Lukaku. Maar na een ontgoochelend seizoen en de nodige spanningen met coach Thomas Tuchel wil Lukaku maar al te graag terugkeren naar zijn Italiaanse liefde.

Chelsea wil niet spreken over een definitieve transfer en wil Lukaku enkel verhuren. De Londense topclub zou op jaarbasis graag 20 miljoen pond ontvangen, goed voor zo’n 23 miljoen euro. Bovendien moeten beide clubs nog een overeenkomst vinden met betrekking tot het salaris van Lukaku. De spits van de Rode Duivels krijgt wekelijks zo’n slordige 380.000 euro op zijn bankrekening overgeschreven. De verdeling wie wat betaalt is nog onderwerp van onderhandelingen.

Op de Frecciarossa Milano Jumping Cup in Milaan sprak de CEO van Inter, Frederico Antonello, voor het eerst openlijk over de mogelijke terugkeer van Lukaku. “Natuurlijk wil hij erg graag terugkeren, maar de financieel-economische haalbaarheid van de transfer moet nog bekeken worden en enkele technische problemen moeten nog opgelost worden. We zullen dat zo snel mogelijk proberen doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Italië rekenen ze er alvast op dat de deal weldra wordt afgerond:

 
 
 
Aangeboden door onze partners