©  rr

Kwart miljoen euro schadevergoeding voor Zolderse vrouw die zicht na operatie verloor

Een vrouw uit Heusden-Zolder is een schadevergoeding van 257.500 euro toegewezen nadat ze door een operatie het zicht uit het rechteroog verloor. Eerder oordeelde de rechtbank in Hasselt dat de neus-, keel-, en oorarts van het Jessa Ziekenhuis onvoorzichtig was geweest tijdens een routineoperatie.

Daarmee komt na zeven jaar een einde aan de juridische strijd. Op 3 februari 2015 liep het mis in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. De vrouw uit Heusden-Zolder onderging er een behandeling voor een ontstoken cyste in de sinussen onder het rechteroog. Tijdens de operatie, die routine hoort te zijn, boorde de 58-jarige Alkense dokter te hoog en sneed de oogspier door. Een bloeding was het gevolg. De tweede boring liep eveneens mis. Deze keer werd een oogzenuw doorgesneden.

Excuses en blijvende schade

“Ik was blind aan rechteroog toen ik wakker werd. Het betert niet meer”, verklaarde de vrouw aan de rechter. De arts gaf de fout toe en excuseerde zich. “Ik had nooit verder mogen boren.” Maar het oog is onherstelbaar beschadigd. In 2020 legde de Hasseltse correctionele rechtbank de dokter opschorting van straf op. Ze werd dus schuldig bevonden, maar kreeg geen straf opgelegd. “Missen is menselijk. Een fout maken als arts is onoverkomelijk en het ergste wat een arts kan overkomen”, aldus de rechters in het vonnis.

Cortisone

Nu is ook het burgerlijke of financiële luik afgerond. In de schadevergoeding van 257.500 euro zitten onder meer de apotheekkosten plus de tijdelijke en blijvende huishoudelijke ongeschiktheid voor het verleden en voor de toekomst. Het hoogste bedrag is voor de tijdelijke en blijvende persoonlijke ongeschiktheid. Zo moet het slachtoffer (58) uit Heusden-Zolder onder meer cortisone-oogdruppels aanbrengen wat op zijn beurt weer ontstekingen rond het oog veroorzaakt waar verzorgingsproducten voor nodig zijn.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio