Postume plaat van Arno heet ‘Opex’

‘Opex’, zo zal het laatste album van Arno heten. De postume plaat verschijnt op 30 september en telt tien nummers, die werden opgenomen tijdens Arno’s laatste weken.

Vorige week al verscheen de eerste single La vérité, en nog voor de zomer wordt een tweede single gelost. De albumtitel Opex, die Arno zelf koos, verwijst naar de woonwijk in Oostende waar hij opgroeide. De plaat wordt al vergeleken met Blackstar, het laatste album van David Bowie. “Ook Arno bedacht en registreerde deze plaat tot aan zijn dood”, klinkt het.

Onder meer Arno’s zoon, broer en vaste bassist werkten mee aan de nieuwe nummers. Ook de Franse ster Mireille Mathieu zingt mee, in het duet La paloma, en net als op het album Vivre speelt de Franse pianist Sofiane Pamart een intieme versie van een oud Arno-nummer. De zanger, die eind april op 72-jarige leeftijd overleed aan pancreaskanker, koos voor Opex overwegend bluesnummers. “Het is zowel triest als hoopvol”, klinkt het. “Arno laat horen hoe hij tot op het einde heeft gevochten.”(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer