Archiefbeeld van Peter Bullen tijdens het BK Snooker in 2015 

Archiefbeeld van Peter Bullen tijdens het BK Snooker in 2015 ©  Photo: Tom Palmaers

Peter Bullen moet vrede nemen met bronze medaille op het EK snooker

Peter Bullen is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het EK snooker voor masters (ouder dan veertig). In het Albanese Shëngjin moest de 51-jarige Bullen met 4-0 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Wayne Brown.

Tim VerbruggenBron: BELGA

De Vlaams-Brabander, in zijn loopbaan goed voor twee Belgische titels bij de mannen, kon nooit zijn stempel op de wedstrijd drukken. Zo nam ex-profspeler Brown, die in zijn carrière drie keer een achtste finale speelde op het hoogste niveau, van bij de start de bovenhand en was de Vlaams-Brabander op achtervolgen aangewezen. Het werd uiteindelijk een 4-0 overwinning voor Brown, maar Bullen zorgde wel voor een bronzen plak. 

Op het EK voor mannen hebben de Belgen hun tweede groepswedstrijd afgewerkt. Zo zijn Ben Mertens, de Europese kampioen U21, Julien Leclercq en Kevin Hanssens met twee overwinningen uit twee wedstrijden leider in hun groep. Sybren Sokolowski, die zijn eerste wedstrijd met 3-2 won, ging in zijn tweede wedstrijd met 3-2 onderuit tegen de Fin Heikki Niva.

Meer over Snooker

Aangeboden door onze partners