© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Genovevaprocessie trekt door de straten van Zepperen

Sint-Truiden -

Twee jaar moest het processiecomité van de Genovevaprocessie met de vingers draaien, want corona liet zelfs een sublieme uiting van geloof niet toe. Maar dit jaar was het wel prijs. Een stralende zon, de fanfare van Brustem en enkele honderden Zepperenaren maakten van de jaarlijkse Genovevaprocessie één groot feest.

Jos Lacroix

Deze processie is nog een van de weinige jaarlijkse feestelijke processies in de provincie en werd de voorbije jaren met de hulp van de Stichting Erfgoed omgevormd van een sacramentsprocessie tot een Genovevaprocessie. In de optocht worden beelden uit het leven van de H. Genoveva van Parijs uitgebeeld zoals we die kunnen zien op de middeleeuwse fresco’s in de kerk.

Voor de gelegenheid was de Truiense deken E.H. Wim Ceunen naar Zepperen afgezakt, samen met de relieken van de H. Trudo die een speciale band had met Zepperen. Onderweg hadden de bewoners van de straten waar de processie passeerde hun woningen versierd, strooisel op de straten gelegd en rustaltaren gebouwd. Wie het spektakel nog eens wol meemaken: zondag 4 juni 2023 trekt de processie weer uit, bij leven en welzijn en natuurlijk bij goed weer.

https://youtu.be/0qYO6_9-90E

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio