© Nico Francois

Derde kleutertweedaagse voor Tongerse kleuterscholen

Tongeren -

Op maandag 13 en dinsdag 14 juni organiseert de jeugddienst van de stad Tongeren voor de derde keer een kleutertweedaagse. Alle kleuters van de Tongerse scholen kregen een uitnodiging om deel te nemen aan de speeldagen in de Mulkenhal.

Nico Francois

“Met zicht op het einde van het schooljaar breekt ook weer de tijd van schoolreizen en sportdagen aan”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Het aanbod waaruit scholen kunnen kiezen, is heel breed. De kostprijs van een schooluitstap (inkom en vervoer) is intussen ook fors gestegen. We merken dat de scholen steeds meer op zoek gaan naar goedkopere alternatieven om zo de schoolfactuur wat te kunnen beperken.”

“De Tongerse kleuterscholen waren vragende partij voor een leuke, goedkope activiteit in eigen stad”, zegt schepen van onderwijs Jeannine Vanvinckenroye. “Op die manier kunnen de kleuters een plezante uitstap maken dichtbij huis. In 2018 organiseerden we voor het eerst de kleuter-2-daagse wat meteen ook een groot succes was.”

“Voor deze derde editie gaan we op hetzelfde principe verder”, zegt jeugdschepen An Christiaens. “De scholen komen op één van beide dagen. De klassen kiezen zelf welke van de dertig activiteiten ze willen doen en wanneer. Er is geen vooraf vastgelegd doorschuifsysteem, alleen de startactiviteit wordt per klas vastgelegd. Zo kan elk klasje op haar eigen tempo deelnemen. In totaal zullen een duizendtal kleuters naar de Mulkenhal afzakken tijdens deze tweedaagse.”

Tijdens deze kleutertweedaagse krijgt de jeugddienst hulp van de leerlingen van het VIIO en het Atheneum Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio