© Ines Kefel

© Ines Kefel

thumbnail:
thumbnail:

Buren Heilig Hart organiseren zomerfeest

Hasselt -

In januari ontdekte een van de buren van Heilig HartHoplr, 'de Facebook voor buurtbewoners'. Ze stelde de vraag om samen een zomerfeest te organiseren en kreeg daarop talloze reacties. Een groepje van een 6-tal organisatoren trekt nu de kar voor het feest.

Ines Kefel

Op zondag 7 augustus organiseren een 6-tal bewoners een buurtmarkt voor jong en oud op het Heilig-Hartplein en in de Heilig-Hartkerk. Hun doel? De buren uit de Heilig Hart en tuinwijk verbinden, want na corona vielen vele activiteiten weg. Ze willen zowel de gezinnen als ondernemers en sociale organisaties bundelen en samen gewoon lekker zomeren.

Er staat al een stevig basisprogramma klaar, ondersteund met sponsoring door enkele lokale ondernemers uit de wijk. Dit basisprogramma bestaat uit een terras met live muziek, eten en drinken, maar ook kraampjes met grime, stripverhalen, een kaart- en spelletjestafels, een comics- en boekenruilkraam en workshops, waaronder djembé, frisbee en circus. Daarnaast zijn er nog talloze andere initiatieven van buurtbewoners: zo toont Isabelle van Isabo Chapo hoe een hoed gemaakt wordt vanaf het ontwerp tot een modieus, draagbaar design. Peter van Appia Vini laat je de zuiderse smaken van Italiaanse topwijn ontdekken. Niels van app-bouwer Coachall vertelt hoe web3.0-technologie werkt en organiseert een netwerktafel voor ondernemers. Erik en Tanja van Kerst-Art tonen hun vakmanschap in handgeblazen kerstdecoratie, ter inspiratie voor het einde jaar. Er zijn onnoemelijk veel toptalenten in de Heilig Hart wijk.

Voor en door buren

Op 20 juli wordt het evenement ingeblikt en voorgesteld aan alle buurtbewoners. De overige buren mogen dan met last minute initiatieven komen om het evenement nog levendiger te maken. Zo gaat de organisatie volop voor buurtparticipatie. De wijk staat al gekend voor de vele initiatieven door het straatcomité uit de Lazarijstraat, maar de organisatoren hopen zo de zin in meer aan te wakkeren en vooral ook de nieuwere straten en wijkbewoners te betrekken.

Woon je zelf in de Heilig Hart of Tuinwijk of ken jij iemand die een activiteit-, podium-, workshop-, presentatie- of verkoopplek op deze buurtmarkt wenst te organiseren? Elke buurtbewoner kan een sociale, artistieke of commerciële activiteit in de spotlights zetten door middel van een kraampje, workshop of optreden. Er worden ook nog helpende handen gezocht bij de opbouw en afbraak. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd”, menen de organisatoren. “Zo komt onze slogan vóór en dóór de buren tot zijn recht.” Komende weken zullen er alvast affiches opduiken in de wijk.

https://www.facebook.com/events/465801965352442

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio