Dries Mertens groet Minister van Defensie Ludivine Dendonder  ©  BELGA

Minister van Defensie op bezoek bij 23 fitte Rode Duivels, Senne Lammens en Zeno Debast trainen opnieuw mee

De Rode Duivels trainden vanochtend om 10.45 uur nog in Tubeke alvorens vanmiddag om 15.40 uur naar Warschau te vertrekken. Daar speelt België morgen tegen Polen de laatste wedstrijd van het seizoen.

De Duivels kregen het bezoek van Ludivine Dendonder (PS), de minister van Defensie. Het ontlokte de sarcastische commentaar dat zij werd opgeroepen om de verdediging van de Rode Duivels, die de jongste tien wedstrijden alleen tegen Burkina Faso de nul kon houden, wat technieken bij te brengen.

De bondscoach stelde de minister aan de spelers voor en gaf een korte speech. Roberto Martinez kon 23 fitte spelers op de training verwelkomen. Ze trainden allemaal mee. Ook doelman Senne Lammens (Club Brugge) en verdediger Zeno Debast (Anderlecht) waren zoals vorige vrijdag voor het vertrek naar Wales weer van de partij. Ze zullen niet meereizen naar Warschau. Zoals eerder al aangekondigd zullen na Courtois, die al eerder afhaakte, ook Lukaku, De Bruyne, Meunier, Carrasco, Boyata en Onana niet spelen in de voorlopig laatste van vier wedstrijden in de voorronde van de Nations League. Zij zijn naar huis.  (lvdw)

 ©  BELGA

Debast en Lammens mochten opnieuw met de grote jongens meetrainen. ©  BELGA