©  BELGA

Jens Schuermans knap negende op wereldbeker mountainbike in Oostenrijk

Jens Schuermans is als negende geëindigd in de crosscountrywedstrijd van de wereldbekermanche mountainbike in het Oostenrijkse Leogang. De overwinningen gingen naar de Zwitser Mathias Flückiger en de Française Loana Lecomte.

Domien BrepoelsBron: BELGA

Na een vijfde plaats in de shorttrack van vrijdagavond mocht Schuermans vanop de eerste startrij beginnen aan de afsluitende crosscountry, het hoogtepunt van het weekend. Aanpikken in de strijd voor de zege lukte de Belgische kampioen niet, maar met een negende plek toonde de Maasmechelaar zich op de streep wel merkbaar tevreden. De tweede Belg, Pierre de Froidmont, haalde de top 10 net niet, hij werd elfde.

Voorin werd het een duel tussen de Zwitsers Nino Schurter en Mathias Flückiger, waarin die laatste na een tempoversnelling in de slotronde aan het langste einde trok. Flückiger had vrijdag ook al de shorttrack gewonnen. Schurter werd tweede, de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly derde. Olympisch kampioen Tom Pidcock en Mathieu van der Poel stonden niet aan de start.

De vrouwenwedstrijd kreeg hetzelfde podium als het jaar ervoor: de Française Loana Lecomte, ook al winnares van de shorttrack op vrijdag, reed bijna de hele wedstrijd solo aan de leiding en haalde het met 1:13 voorsprong op de Zweedse Jenny Rissveds en 1:28 op de Oostenrijkse Laura Stigger. Belgisch kampioene Emeline Detilleux werd 31e op 10:25.

De volgende wereldbekerwedstrijd in het mountainbiken wordt van 8 tot en met 10 juli afgewerkt in het Zwitserse Lenzerheide.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer