© Thierry Dekkers

© Thierry Dekkers

thumbnail:
thumbnail:

Tonewood uit Hasselt bekroond met Handmade in Belgium-label

Hasselt -

De jonge Hasselaar Stephan Cardinaels maakt in zijn atelier Tonewood kwaliteitsvolle meubels en lampen uit teruggewonnen hout. “De meest populaire lampen? Dat zijn diegenen die ik maak uit een eenvoudig stuk brandhout of uit gerecupereerde eiken takken”, zegt Stephan. Een mooi, ambachtelijk en duurzaam verhaal dat Unizo Limburg nu met het Handmade in Belgium-label bekroont.

Thierry Dekkers

Op zijn 19de startte Stephan Cardinaels als student-ondernemer met zijn bedrijf Tonewood. “Mijn fascinatie voor hout is gegroeid uit mijn passie voor muziek”, vertelt Stephan. “Zo stond ik versteld van het prachtige hout dat gebruikt wordt om instrumenten te maken, toonhout genoemd. De Engelse term hiervoor is Tonewood, vandaar ook de keuze om mijn eigen bedrijf Tonewood te noemen.”

In april dit jaar maakte Stephan de switch van bijberoep naar hoofdberoep en kocht hij een bedrijfspand in Hasselt. Aan die belangrijke mijlpaal in zijn ondernemersleven wordt al meteen een tweede mijlpaal toegevoegd met het behalen van het Handmade in Belgium-label. “Met dat label zet Unizo ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke en authentieke producten maken. De originele meubels en lampen die Stephan hier in zijn atelier maakt, passen perfect in dit verhaal. Tonewood is opnieuw een zeer mooie toevoeging aan onze Limburgse eregalerij.”

http://www.handmadeinbelgium.com

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio