©  We R Young

Bloedstalen negatief: geen bewijs van needle spiking op ‘We R Young’ in Hasselt gevonden

Hasselt -

Doorgedreven toxicologisch onderzoek heeft geen bewijs opgeleverd voor feiten van ‘needle spiking’ op het festival ‘We R Young’. Dat liet het parket Limburg vrijdagnamiddag weten.

Tijdens het festival ‘We R Young’ op 25 mei was paniek ontstaan naar aanleiding van mogelijke feiten van needle spiking. Deze feiten werden voort onderzocht. Zowel via politioneel onderzoek als via toxicologisch onderzoek. Hierbij werd niets aan het toeval overgelaten.

LEES MEER. Hoe werkt ‘needle spiking’ en waarom is het zo moeilijk te bewijzen?

Bloedstalen

Het parket liet in totaal elf bloedstalen analyseren. Het gaat om grondige analyses waarbij niet alleen werd gezocht naar alcohol en gangbare geneesmiddelen en drugs, maar ook naar nieuwe designerdrugs en allerlei andere psychoactieve en toxische stoffen. Alle analyses bleken negatief. Van de elf personen bij wie een bloedstaal werd afgenomen, had slechts één iemand een letsel dat eventueel een prikletsel kon zijn. Ook dit bloedstaal bleek volledig negatief.

LEES MEER. 15-jarige dient klacht in voor bedreigingen na We R Young: “Verdachten riskeren celstraf”.

Ondanks doorgedreven toxicologisch onderzoek is dus geen bewijs gevonden dat er feiten van ‘needle spiking’ zouden zijn gepleegd op het festival ‘We R Young’.  mm

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio