Aangeboden door Jobat

 © PXL Hogeschool

“Alleen al voor ons restaurant moet je hier solliciteren!”

“Waarom je voor Hogeschool PXL moet komen werken? Omdat wij alles bieden om je gelukkig te maken”, zegt de vastberaden algemeen directeur Ben Lambrechts. “Je vindt hier boeiende collega’s die het goed met je voor hebben. Je bouwt een schitterend netwerk op en leert elke dag dingen bij. De impact van je werk is dat je de studenten beter maakt en hen kansen geeft om een mooie toekomst op te bouwen. Dat alles maakt het zeer de moeite om hier aan de slag te gaan.”

Dat er geen woord van gelogen is, kan Geert Masuy, Directeur Personeel & Organisatie, vanuit eigen ervaring bevestigen. “De mensen die hier werken hebben met elkaar gemeen dat ze hun empathie, passie en gedrevenheid tot hun recht laten komen. We noemen het de ‘empassie’ of de X-Factor om mee te werken aan een uniek project. Dat gebeurt in een uitstekende wisselwerking tussen de medewerker en de hogeschool. Er wordt rekening gehouden met de wederzijdse verwachtingen. De organisatie ondersteunt de medewerker in wat hij nodig heeft om zijn job voor 200% te kunnen doen, en staat anderzijds open voor de suggesties van elk personeelslid om zichzelf bij te sturen. Die combinatie geeft vonken.” 

“Meer concreet nemen we de nieuwe medewerkers vanaf dag 1 op sleeptouw om via een positieve werknemersbeleving (‘employee experience’) te kunnen excelleren”, aldus nog de P&O-directeur. “Er is veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling. De wederzijdse dialoog tussen de leidinggevenden en hun medewerkers, maar ook tussen de collega’s onderling, is daarbij cruciaal. Om hen te ondersteunen worden trajecten met leermomenten en ervaringsuitwisseling uitgezet. Het is door een goede begeleiding, een professionele, hedendaagse ondersteuning en door veel kansen en afwisseling te bieden dat wij het verschil maken in het werkplezier van onze collega’s, en tegelijk onze hogeschool op de arbeidsmarkt profileren als een aantrekkelijke werkgever.”

Voet in praktijk

Ben Lambrechts geeft wel aan dat de jobs bij PXL niet voor iedereen zijn weggelegd. “Hoge-school, dat betekent ook hoge standaarden”, zegt hij. “De basiskennis in elk werkdomein moet hoog zijn. Bovendien vragen we telkens een combinatie tussen knowhow, didactiek en processen. De kennis moet kort bij de praktijk staan. Vandaar ook dat veel van onze docenten met één voet in de bedrijfswereld actief zijn. We vinden het belangrijk dat onze school via diverse opleidingsvormen zoals werkplekleren en stages, in de ondernemingen aanwezig is, en wij anderzijds via onderzoek en projecten de problematiek en uitdagingen voor bedrijven binnen de muren van onze hogeschool trekken.”

Zingeving

“We merken dat wie aan deze vereisten voldoet, graag deel van onze club wil worden”, legt Geert Masuy uit. “Het is met een zekere trots dat sterke kandidaten zich melden. Ze vertellen ons dat de zingeving om hun kennis door te geven aan de jongere generatie, doorslaggevend is om te solliciteren. Stuk voor stuk willen ze een nuttige bijdrage leveren aan de toekomst van iedere student, en aan de samenleving in het algemeen. En dat kan hier. Uiteraard…”

Restaurant

Volgens de algemeen directeur staat daar ook heel wat tegenover: “Als overheidsorganisatie zijn we gebonden aan de wettelijke barema’s, maar wij bieden ook tientallen voordelen die niet in geld zijn uit te drukken”, zegt hij. “Zo is onze ligging, binnen de kleine ring van Hasselt, van goudwaarde, ook qua mobiliteit. Wij moedigen levenslang leren aan en bieden via diverse projecten kansen om de vleugels uit te slaan. Ik denk ook aan de mogelijkheid tot thuiswerk, wat toch velen aanspreekt. Of de interessante verlofregeling. En vergeet ook de benoeming niet, een mooi instrument om trouwe medewerkers te belonen. Misschien nog het beste argument, en vraag dat maar eens aan de huidige collega’s: de kwaliteit van onze catering. Daarom alleen al moet je zeker solliciteren bij Hogeschool PXL!”