Aangeboden door Jobat

 © Stad Hasselt

“Een stoffig imago? Klopt van geen kanten!”

Modern, professioneel, flexibel en dynamisch. Dat is wat de medewerkers van Stad Hasselt vertellen over hun werkgever. Ze vinden het leuk om in teamverband uitdagende projecten tot een goed einde te brengen, en ze krijgen voldoening van de dienstverlening waarmee ze de burgers doeltreffend kunnen helpen. “Bovendien zijn onze kantoren makkelijk bereikbaar met de fiets en kan je tijdens de middagpauze eventjes langs de winkels kuieren, naar de bieb of een broodje eten”, zeggen Nathalie Peeters en Arthur Vrancken enthousiast.

Nathalie Peeters heeft als omgevingsambtenaar haar draai goed gevonden bij Stad Hasselt. “Ik heb doorheen de jaren onze overheidsdiensten sterk zien professionaliseren”, vertelt ze. “Zo heeft de technologie zijn intrede gedaan. Onze ICT-dienst is goed uitgebouwd en de tools om efficiënter te werken zijn goed ingeburgerd. Ook in mijn eigen werkomgeving. We worden permanent opgeleid om nieuwe programma’s te gebruiken en mee te zijn met de meest recente wetgeving. De digitalisering die hiermee gepaard gaat is een belangrijke ondersteuning. Door het sterk toegenomen aantal dossiers hebben we -ondanks de digitale toepassingen- nog steeds handen tekort, en daarom mogen we op geregelde tijdstippen nieuwe collega’s verwelkomen om de dienstverlening op hoog niveau te houden. Dat geeft telkens weer andere inzichten en zorgt voor extra dynamiek. Voor mij persoonlijk is het werken in teamverband heel interessant. Je kunt raad vragen aan collega’s en beslissingen in groep nemen. Een sterkte van onze organisatie vind ik ook de kennis die over de diverse diensten heen verspreid zit. Dat je er niet alleen voor staat, is een groot pluspunt. Wat het boeiend en verrijkend maakt, is dat de collega’s van Stad Hasselt meerdere generaties overspannen en je op hun specifieke ervaring en kennis een beroep kunt doen.” 

Koffieklets

Nathalie vindt niet alleen de werkinstrumenten professioneler, maar ook de hele organisatiestructuur bij Stad Hasselt. “Bij het aantreden van elk nieuw schepencollege zijn er telkens accentverschuivingen en nieuwe investeringen in optimalisaties. Zo evolueren we steeds verder naar een modern, goed geölied geheel. Onze stadsdiensten worden gerund zoals een privébedrijf, met concrete doelstellingen en timings, en dat geeft een gezonde dynamiek.” Met andere woorden: de clichés over een oubollige, logge organisatie mogen de schop op. “Inderdaad”, zegt Nathalie Peeters. “De werkdruk ligt veel hoger dan het beeld van de eeuwigdurende koffieklets dat sommigen nog onterecht met overheidsjobs associëren. Ik zou zeggen: kom gerust eens kijken en wie weet ben je weldra onze nieuwe collega!”

Boodschappen doen

Allemaal superlatieven, die bevestigd worden door Arthur Vrancken, medewerker van de dienst Geografische Informatie Systemen (GIS). “Ik werk sinds september 2021 voor Stad Hasselt, maar heb intussen wel al ervaren dat dit een erg moderne werkgever is”, zegt hij. “Wat me bijvoorbeeld opvalt is dat er rekening wordt gehouden met de work-lifebalance van alle medewerkers. Zo zijn flexibele en deeltijdse werkuren geen uitzondering, wordt er vaak van thuis uit en via Teams gewerkt, of laten de glijdende uren toe dat er plaats is voor de combinatie met gezin en vrije tijd. Dat wordt enorm gefaciliteerd. Zo kies ik er zelf voor om met de fiets naar het werk te gaan, wat toch een ritje is van 45 minuten. Eens in Hasselt kan ik gebruik maken van faciliteiten: douche, opbergkluisje, parking, … Fijn dat de werkgever daar aan denkt. En als ik eens wat vroeger begin of later doorwerk, kan ik gerust onder de middagpauze wat langer door de stad lopen of boodschappen doen.”

Topteam

En ook inhoudelijk is Arthur in zijn nopjes. “De functie gaat veel verder dan ik had verwacht. Wat we hier moeten toepassen is veel diepgaander en gevarieerder dan we op school hebben geleerd. Het kennisniveau ligt erg hoog. En ook het werkvolume is heel wat pittiger dan gedacht. Er komt veel op je bord, en dat geeft een gezonde dynamiek. Moest ik later ooit iets meer of anders ambiëren, is er zeker de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal in de organisatie door te groeien.”

De jonge GIS-deskundige voelt zich thuis in het team. “Ik heb heel fijne collega’s, zowel op de eigen dienst als elders in het gebouw. Het is interessant om op hun expertise te kunnen terugvallen.” Allemaal goed nieuws dus. “Ja, ik heb me de keuze voor Stad Hasselt nog geen seconde beklaagd. Misschien haal ik hier mijn pensioen wel”, besluit Arthur Vrancken.