©  Getty Images/iStockphoto

Jaar cel dreigt voor Hammenaar die flipt nadat zijn ex-vrouw bikinifoto’s deelt

Ham -

Een 49-jarige Hammenaar met Turkse roots hangt een jaar cel boven het hoofd voor het belagen van zijn ex-vrouw. Hij kon de echtscheiding niet verkroppen. Dat zijn ex foto’s van zichzelf in een bikini postte op Instagram ging er bij de verdachte helemaal niet in.

Volgens de procureur dreigde de veertiger ermee om zijn vrouw te vermoorden, nadat ze een bikinifoto op sociale media deelde. Ook zou de man gedreigd hebben haar woning in brand te steken.

Op 6 oktober 2021 sloeg hij het raam van haar woning in met een hamer en werd hij er met een jerrycan met brandstof aangetroffen. De agenten die toen ter plaatse kwamen, merkten op dat alle rolluiken naar beneden waren. Volgens de advocate van de vrouw leeft haar cliënte in een donker hol. “Ze is bang dat haar ex-man anders weet wanneer ze thuis is”, zegt de raadsman. Uit camerabeelden blijkt ook dat de man er niet voor terugdeinst om meermaals ongevraagd voor de veranda van de vrouw te gaan staan.

In december 2021 kregen de verdachte en zijn ex-vrouw opnieuw ruzie. De verdachte probeerde om haar woning binnen te dringen. Hun zoon belde toen de politie, omdat zijn moeder in de buik gestampt was. Enkele weken later zou de verdachte nogmaals proberen de woning van mevrouw te betreden en haar vervolgens duwen en kussen. Zelf ontkent de man alles, waardoor de procureur van oordeel is dat hij geen gunstmaatregelen verdient. De rechtbank van Hasselt spreekt het vonnis uit op 6 juli 2022.