© Tom Palmaers

Inval bij PostNL Sint-Truiden in kader van lopend fraudeonderzoek: geen vertraging van pakjes

Sint-Truiden -

De inspectiediensten zijn woensdagochtend binnengevallen bij het verdeelcentrum van PostNL in Sint-Truiden. Het gaat volgens de eerste informatie om een inval naar aanleiding van het lopend gerechtelijk onderzoek naar fraude vanuit Antwerpen. “Alle pakjes zullen normaal gezien vandaag nog bezorgd worden”, klinkt het bij PostNL.

Phillip Pergens, Dirk Selis en Olivier Simons

De bestelwagens van het depot in Sint-Truiden bleven woensdagochtend staan terwijl de inspectiediensten een huiszoeking uitvoerden. Onder meer de douaniers en controleurs van de Vlaamse belastingdienst (Vlabel) kwamen ter plaatse. Rond de middag was de controle afgelopen en reden de pakjesbezorgers weer rond.

De inval kadert binnen het grootschalig onderzoek naar fraude bij het bedrijf PostNL. Dat wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie (fgp) van Antwerpen en valt onder de bevoegdheid van het arbeidsauditoraat in Mechelen.

Naar aanleiding van tal van gevallen van zwartwerk en andere sociale inbreuken, voeren de inspectiediensten al een hele tijd controles uit bij koeriersbedrijven. Vakbonden lieten zich al eerder uit over de situatie die omschreven werd als “moderne slavernij”.

LEES OOK. CEO PostNL België in de cel na inval in drie depots

LEES OOK. CEO in de cel, duizenden pakjes zitten weer vast: wat is er aan de hand bij PostNL België?

Eind maart vielen de inspectiediensten en FGP van Antwerpen binnen bij locaties van PostNL in Wommelgem, Willebroek en Turnhout. Daarbij belandde de CEO van PostNL België zelfs in de cel. Intussen bleven de pakjes die geleverd moesten worden liggen omdat de verdeelcentra verzegeld werden.

Geen grote vertragingen

In Sint-Truiden zou er van vertragingen geen sprake zijn. “Vanochtend zijn er inderdaad controles geweest in ons depot in Sint-Truiden door onder meer de douane en de sociale inspectie”, zegt een woordvoerder van PostNL België. “Ze hebben de papieren van de pakjesbezorgers en van onze voertuigen gecontroleerd. Het depot is momenteel niet verzegeld. Door de controle is er vanochtend wel een beetje oponthoud geweest. Maar voorlopig is er geen sprake van grote vertragingen. Alle pakjes zullen vandaag bezorgd worden.”

LEES OOK. Crevits “verontwaardigd en gedegouteerd” door praktijken bij PostNL

LEES OOK. CEO PostNL in de gevangenis: “Met drie Roemenen op cel, en bijna zonder eten”

 ©  Dirk Selis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer