©  rr

Topman kledingmerk Uniqlo is rijkste man in Japan

Tadashi Yanai, oprichter en topman van de kledingketen Uniqlo, heeft zich tot rijkste persoon van Japan gekroond. Dat staat in een rapport van het internationale zakenblad Forbes. Uniqlo heeft ook bij ons winkels in Brussel en Antwerpen.

tg

Tadashi Yanai is de oprichter en president van Fast Retailing Company, die de kledingketen Uniqlo controleert. Ondanks zijn positie als rijkste persoon van Japan, heeft Yanai zakelijk een moeilijk jaar achter de rug.

Het vermogen van de man werd door een vertraging van de verkoop in Japan en China zwaar getroffen”, merken de analisten van Forbes op. Hierdoor kromp de rijkdom van Yanai vorig jaar met 44 procent in tot 23,6 miljard dollar.

“De oplopende prijzen die voor de energievoorziening en grondstoffen dienden te worden betaald en de verstoringen van de toeleveringsketen door de coronacrisis hebben ook hier een zware tol geëist, klinkt het.

Uniqlo brengt betaalbare kwaliteitskledij op de markt en heeft ook winkels in Antwerpen en Brussel.

Takemitsu Takizaki, de oprichter van instrumentenmaker Keyence, eindigde op de tweede plaats. Met een rijkdom van 21,6 miljard dollar klom Takizaki daarmee op tot de hoogste positie die hij ooit in de hiërarchie van de Japanse miljardairs heeft bereikt. Maar ook hij moest het voorbije jaar een vermogen van 4,2 miljard dollar inleveren, weet Business AM.

Op de derde plaats volgt Masayoshi Son, oprichter en chief executive van de SoftBank Group. Son bekleedde vorig jaar nog de eerste plaats, maar zijn vermogen is het voorbije jaar meer dan gehalveerd tot 21,1 miljard dollar.

Meer over Japan

Aangeboden door onze partners