De dieren zijn nieuwsgierig naar hun nieuwe buren, maar hen knuffelen blijkt een uitdaging. ©  Raymond Lemmens

GETEST. Fan van alpaca’s? Op deze plek in Limburg mag je in hun weide kamperen

Ham -

Wandelen met alpaca’s is al lang niet nieuw meer, maar wist je dat je tegenwoordig ook kan kamperen tussen de grappige dieren? Wij stuurden twee alpacafans en kampeergroentjes met een slaapzak onder de arm richting de ‘AlpaCAmping’ in Ham. “Zouden ze ’s nachts ook aan onze tent komen snuffelen?”

Lien Vande Kerkhof

AlpaCAmping Op ‘t Heeseinde is de ideale locatie voor jonge leerkracht Michelle - een grote liefhebber van de jolige diersoort - om zich te laten ontgroenen als kampeerder. Samen met een vriendin - ook Michelle, jawel - wordt ze hartelijk ontvangen en wegwijs gemaakt op de boerderij. De jongedames krijgen een zakje met foldertjes, een sponsje, aanmaakblokjes, snoepjes en een buidelzakje met alpacavoer mee. Er zijn net twee baby’tjes geboren, eentje diezelfde dag nog. “We mogen daar natuurlijk nog niet bij, maar het is wel heel erg cute om te zien!”

Hocus pocus pop-uptent: met één worp hebben de vriendinnen zich geïnstalleerd. Ze kunnen kiezen uit verschillende plekjes, maar gaan voor de full experience: kamperen op de alpacaweide zelf. De dieren zijn nieuwsgierig naar hun nieuwe buren, maar hen knuffelen blijkt een uitdaging. “Tijdens het voeren gaat het makkelijker. We vroegen ons af of de dieren ook ’s nachts aan onze tent komen snuffelen, maar blijkbaar moeten ze dan op stal.”

 ©  Raymond Lemmens

Aperitiefplekje

De grote boomhut, uitgerust met hangmat, klimpaal en zipline, is een gedroomd aperitiefplekje. Met een mooi uitzicht op landelijke grasvelden halen de dames hun picknick boven: tapas en een glas rosé. Later op de avond zitten beide Michelles lekker aan een vuurkorf: ze zoeken en slijpen takken om zelf meegenomen marshmallows aan te spiesen. Ontbijten gebeurt opnieuw in de knusse boomhut. De prijs hangt af van de producten die je kiest. “We krijgen een mand met croissants, broodjes, eitjes, verse geitenkaas, fruit, brownie en yoghurt. Heerlijk”, is het oordeel.

Op praktisch vlak is alles in orde: langs de wei vind je netjes onderhouden sanitair voor de gasten en een frigootje met streekproducten. En hoewel de dieren dus ’s nachts op stal moeten, zijn ze de volgende ochtend wel weer van de partij. “We ritsen onze tent open en zien onze vrienden vrolijk grazen.”

“Een aanrader”, luidt de finale conclusie, “Spannend en ontspannend tegelijk.”

Kamperen op AlpaCAmping Op ’t Heeseinde kan vanaf 15 euro per nacht. Optie om ter plekke een ontbijt te bestellen. Reserveren doe je via de website campspace.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer