Ruzie over tafeltje in Versuz eindigt met glas in gezicht: 6.000 euro boete

Hasselt -

Drank die over en weer gegooid werd met als finaal resultaat een glas in het gezicht van een 23-jarige Nederlandse vrouw. Dat tafereel speelde zich op 1 januari 2020 af in discotheek Versuz in Hasselt. Het komt de belaagster voor de rechtbank op een rekening van net geen 6.000 euro te staan.

Zoals wel meerdere ruzies in de Versuz begon ook deze met een pietluttige aanleiding. De 36-jarige dader, een vrouw uit Utrecht, zette haar glas op de tafel van het slachtoffer. Een majeur probleem, want de twintiger huurde het tafeltje met haar gezelschap. De jonge vrouw gooide na een discussie de inhoud van haar glas op de Utrechtse die meteen reageerde. “Ik wou hetzelfde doen, maar mijn glas vloog uit mijn hand.” Het kwam pal in het gelaat van het slachtoffer terecht dat er een litteken aan de bovenlip als aandenken aan over hield.

Volgens de Hasseltse correctionele rechtbank valt het niet uit te sluiten dat de dader hetzelfde wou doen en niet dat ze effectief een slag wou uitdelen. Onopzettelijke slagen, luidde het oordeel. Dit tot grote tevredenheid van de Utrechtse haar advocaat Luk Delbrouck. “Volgens de rechtbank is er ook sprake van een gedeelde aansprakelijkheid doordat de andere vrouw als eerste de inhoud van haar glas leeg kieperde.” Het komt de dader op een effectieve boete van 400 euro te staan. Vermeerderd met de proceskosten en de vergoedingen voor morele en esthetische schade loopt de eindafrekening voor de Utrechtse op tot 5.943 euro. (GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer