©  ISOPIX

Dakar 2023 van 31 december tot 15 januari in Saoedi-Arabië

De eerstvolgende editie van de Dakar gaat eind dit jaar op 31 december van start en eindigt op 15 januari 2023, zo maakten de organisatoren zondag bekend.

Bron: BELGA

Voor de vierde editie van de woestijnrace in Saoedi-Arabië wordt het parcours aangepast. Het zal over het algemeen allemaal nog wat langer en zwaarder worden. De route leidt de piloten van de stranden van de Rode Zee richting Damman, aan de Arabische Golf. De veertien ritten doorkruisen Saoedi-Arabië volledig van west naar oost, met tijdens de eerste dagen etappes doorheen de noordwestelijke bergregio. Vervolgens wordt er in een lus door het centrum van het land naar het diepe zuidoosten gegaan, waar er duinenritten geprogrammeerd staan. 

De veertien ritten worden voorafgegaan door een proloog, waardoor er in totaal vijftien competitiedagen zijn. In totaal zijn er zo’n 70 procent nieuwe routes, de gemiddelde etappe is 450 kilometer lang. Dat is goed voor een totaal van bijna 5.000 kilometer, waardoor het de langste Dakar sinds 2014 wordt. Toen werd de woestijnrally nog in Zuid-Amerika gehouden.

Begin dit jaar werd de Dakar gewonnen door de Qatarees Nasser Al-Attiyah. Bij de moto’s ging de overwinning naar Sam Sunderland. Traditioneel nemen er ook heel wat Belgen deel aan het evenement.

Aangeboden door onze partners