Tientallen mobilhomes en oldtimers gaan verloren in grote brand in serres van tuinbouwbedrijf

In het Oost-Vlaamse Wetteren is maandagochtend een grote brand uitgebroken bij een tuinbouwbedrijf vlakbij het industriepark in de Laarnestraat. De serres en loods zijn volledig uitgebrand, de aanpalende woning kon gevrijwaard worden. De serres dienden als opslagplaats voor een tiental mobilhomes en een 20 à 30 oldtimers. De brandweer en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brand was snel onder controle, maar er was heel veel rookontwikkeling die tot kilometers ver te zien was.

jvh, cbh, tib, bsb

De vier serres zijn volledig vernield door de brand. Er waren ook meerdere ontploffingen te horen, veroorzaakt door de gestockeerde voertuigen. Er zouden ook gasflessen opgeslagen zijn. Er vielen geen gewonden. Aan omwonenden werd wel gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

De serres behoorden toe aan tuinbouwbedrijf Jasmijntje, een bedrijf uit Erpe-Mere. Ze werden niet meer gebruikt voor tuinbouw, maar als opslagplaats. Volgens Robbe De Wilde (Groen & Co), eerste schepen en waarnemend burgemeester, gaat het om een tiental mobilhomes en een 20 à 30 oldtimers gaat. Alle voertuigen gingen verloren in de brand.

Over de oorzaak is nog niets bekend, er zal een branddeskundige worden aangesteld om die te onderzoeken.

 ©  bpr

 ©  bpr

 ©  bpr

Meer over Wetteren

Aangeboden door onze partners