Dag drie van Extrema Outdoor valt in het water, ergste regen wel achter de rug nu

De weergoden zijn Extrema Outdoor niet goed gezind op de laatste festivaldag. Door de intense buien moesten enkele districten even afgesloten worden door wateroverlast, technische problemen en te grote drukte. Op de toegangswegen rond het festival loopt het moeilijk, alle reguliere parkings zijn afgesloten.

Gilles Niesen

Chaos op Extrema Outdoor. Festivalgangers gingen wanhopig op zoek naar onderdak, al het volk verenigde zich aan de drie overkoepelde districten. Het werd daar zo druk en gevaarlijk, dat die enige tijd afgesloten moesten worden. Opstoppingen aan de toegangswegen en parkings zorgen voor enorme vertraging bij de instroom van nieuwe bezoekers. De organisatie raadde iedereen aan om pas na 19 uur af te zakken naar de festivalweide.

De voorbije twee dagen niets dan mooi weer op Extrema, maar de laatste dag werd een (kleine) ramp. Het strand aan de Plas in Houthalen-Helchteren werd in no-time omgetoverd tot een modderpoel. Weerman Ruben Weytjens draaide overuren in zijn kantoor op de weide. Er werd even getwijfeld, maar uiteindelijk werd er beslist dat het festival wel gewoon kon doorgaan.

Instortingsgevaar

De overbevolkte tent van district 6 moest even ontruimd worden door dreigend instortingsgevaar. Het probleem werd enige tijd later van de baan geruimd door een gat in de tent te knippen om zo het water te laten afdrijven. Ondertussen zijn alle districten weer open.

Op de camping is voorlopig nog alles onder controle. “We hebben alle kampeerders met een feesttent wel gevraagd om die af te breken.” Die lopen het gevaar om in te zakken op de drassige weide. Het Vlaamse kruis heeft wel de vraag gekregen of ze stand-by kunnen zijn voor een eventuele evacuatie indien er nog een stevige regenbui volgt.

Op de toegangswegen en parkings verloopt het wel heel stroef. Op sociale media klagen mensen dat ze al heel lang staan de wachten op een shuttlebusje. Dat heeft alles te maken met de wateroverlast op de toegangswegen. De reguliere parkings zijn niet meer toegankelijk, nieuwe bezoekers worden omgeleid.

 ©  Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer